آموزش Flutter Web ساخت وباپلیکیشن با دارت!

کاملترین دوره آموزش دارت و فلاتر یودمی ایران

فکر کنید با یک فریمورک واحد بتوانید اپلیکیشن‌های موبایل درجه یک را هم برای اندروید و هم برای iOS بسازید. در آموزش جامع فلاتر قرار است با دنیای هیجان‌انگیز این فریمورک آشنا شویم و گام به گام یاد بگیریم که چطور با آن برنامه‌های موبایل حرفه‌ای بسازیم. فلاتر یک ماژول کاملاً جدید درحال‌توسعه برای برنامه‌نویسی موبایل است که با استفاده از آن می‌توانید اپلیکیشن‌های بومی موبایل را تنها با یک کد مبنا تولید کنید. منظور این است که شما می‌توانید تنها یک‌بار کد بزنید؛ اما اپلیکیشن خود را هم در اندروید و هم در iOS عرضه کنید. این پلتفرم حاوی ابزارها و ویجت‌های مختلفی است که به شما برای توسعه برنامه و افزودن امکانات جذاب به آن کمک می‌کنند. زبان برنامه‌نویسی در آن دارت (Dart) است که زبانی بسیار ساده و قدرتمند و سازگار با هر دو سیستم‌عامل است.

این مباحث، دانشجویان را برای توسعه برنامه‌های دارت و کار با فریم ورک فلاتر آماده می‌کند و تجربه‌ای جامع و کاربردی از برنامه نویسی چندسکویی به آن‌ها ارائه می‌دهد. با توجه به پروژه محور بودن این دوره، دانشجویان پس از پایان آموزش، تجربه عملی و مهارت کافی برای ورود به پروژه‌های حرفه‌ای را به دست می‌آورند. این دوره نه‌تنها برای کسانی که به‌تازگی شروع به برنامه نویسی کرده‌اند، بلکه برای افرادی که به دنبال افزایش مهارت‌های خود در توسعه اپلیکیشن‌های چندسکویی هستند نیز مناسب است. پس از آشنایی با زبان برنامه نویسی دارت برای کار با فلاتر باید SDK فلاتر و محیط اندروید استودیو را برای برنامه نویسی موبایل نصب کنید. در ایران، زبان دارت به ویژه در توسعه اپلیکیشن‌های موبایل با فریم ورک Flutter محبوب است و فرصت‌های شغلی خوبی در شرکت‌ها و استارتاپ‌ها وجود دارد. توسعه‌دهندگان دارت می‌توانند در پروژه‌های مختلف موبایل و وب فعالیت کنند و درآمد خوبی داشته باشند.

برای استفاده از فریمورک فلاتر شما حتما نیاز دارید که زبان برنامه نویسی دارت Dart و خوب بلد باشید به همین دلیل برای شروع کار با زبان دارت امروز در این پست قصد داریم آموزش نحوه ایجاد پروژه و به شما یاد بدهیم. زبان دارت (Dart) یک زبان برنامه‌نویسی مدرن، کارآمد و متن‌باز است که توسط گوگل توسعه داده شده است. هدف اصلی از طراحی دارت، ایجاد یک زبان برنامه‌نویسی ایده‌آل برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل، وب و دسکتاپ بوده است. این زبان از ساختاری آشنا برخوردار است که برنامه‌نویسانی که با زبان‌های مشابهی مانند جاوا، سی‌شارپ و جاوااسکریپت آشنا هستند، به راحتی می‌توانند به آن عادت کنند. هدف اصلی از دوره جامع فلاتر با دارت این است که شما بر روی فضای فلاتر کاملا مسلط شده و به یک توسعه‌دهنده کامل این پلتفرم تبدیل شوید.

من به عنوان یک متخصص برنامه نویسی Google برای دارت و فلاتر ، هر آنچه را که باید در مورد دارت بدانید به شما آموزش می دهم ، حتی اگر قبلاً یک خط کد ننوشته باشید. با استفاده از پروژه‌هایی مانند Flutter Web می‌توان با فلاتر برنامه‌های وب ساده ساخت. با این حال، فلاتر برای توسعه برنامه‌های وب پیچیده به اندازه چارچوب‌های وب مانند React یا Angular قدرتمند نیست. فلاتر یک فریمورک نسبتاً جدید است، اما به سرعت در حال رشد و محبوبیت است. گوگل از فلاتر به طور کامل پشتیبانی می‌کند و به طور مداوم در حال بهبود و ارتقای آن است. با توجه به این موارد، به نظر می‌رسد آینده روشنی در انتظار فلاتر باشد.

دوره جامع آموزش فلاتر مکتب خونه فرصتی عالی برای یادگیری این فریمورک قدرتمند و ساخت برنامه‌های موبایل زیبا و کاربردی است. این دوره آموزش جامع فلاتر با بیش از 25 ساعت آموزش ویدئویی و شامل 170+ جلسه به طور کامل مفاهیم کلیدی فلاتر از نصب و راه‌اندازی تا ساخت برنامه‌های پیچیده با دیتابیس و فایربیس را به شما آموزش می‌دهد. در دنیای امروز استفاده از برنامه‌های موبایل رشد زیادی پیدا کرده است و به همین دلیل شرکت‌های زیادی هستند که به دنبال توسعه‌دهندگان برنامه‌های اندروید و iOS می‌گردند. حال چه می‌شود اگر شما کسی باشید که قادر است برنامه‌هایی ساده و درعین‌حال پیشرفته برای هر دو سیستم‌عامل بنویسد؟ بدون شک بسیاری از شرکت‌ها به دنبال استخدام فردی مثل شما هستند. با شرکت در دوره جامع فلاتر با دارت شما به چنین فردی تبدیل شده و نه‌تنها در شرکت‌های داخلی بلکه برای کار در خارج از ایران نیز موقعیت‌های بسیار خوبی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

در این دوره آموزشی که از صفر صفر شروع میشه و نهایتا منجر به طراحی و ساخت اپلیکیشن فروشگاهی برای اندروید و آی او اس می شه می پردازیم. این کار رو با استفاده از فریم ورک Flutter و زبان برنامه نویسی Dart انجام خواهیم داد. برای یادگیری زبان دارت (Dart)، تنها آشنایی اولیه با کامپیوتر کافی است. این دوره برای افرادی که علاقه‌مند به توسعه اپلیکیشن‌های موبایل و وب هستند، مناسب است و هیچ پیش‌نیاز پیچیده‌ای نیاز ندارد. این سرفصل ها به شما کمک می‌کنند تا با یادگیری دارت، به برنامه‌نویسان حرفه‌ای تبدیل شوید که توانایی طراحی و ساخت اپلیکیشن‌های کاربردی با این زبان را دارند.

حالا اگر در همان صفحه dartpad روی دکمه Run کلیمک کنید، خروجی به شکل ! توجه کنید که برخی کلمات در هر زبانی از جمله زبان دارت کلیدی و رزرو شده هستند مانند print که باید به همین شکل نوشته شود و به بزرگی و کوچکی حروف هم حساس است. همانطور که می‌دانید در زبان انگلیسی به این مساله case sensitive گفته می‌شود. علاوه بر فلاتر، دارت در توسعه وب نیز کاربرد دارد و می‌تواند به‌صورت مستقیم برای مرورگرها کامپایل شود. از دیگر کاربردهای دارت می‌توان به ساخت اپلیکیشن‌های real-time، سیستم‌های داده‌محور و حتی بازی‌های ساده اشاره کرد.

همچنین از جدیدترین ابزارهای توسعه اپلیکیشن و پکیج های محبوب در این زمینه استفاده شده است تا روش کار با کتابخانه های پرکاربرد را نیز یاد بگیرید. این دوره Flutter & Dart را از ابتدا آموزش می دهد ، هیچ دانش قبلی از هر یک از این دو مورد نیاز نیست! به شما امکان می دهد یک زبان (Dart) را بیاموزید و برنامه های موبایل زیبا و بومی را در کوتاه مدت بسازید. زبان مورد استفاده در فریموورک فلاتر زبان توسعه یافته توسط گوگل به نام دارت Dart می باشد که یک زبان شی گرا و سطح بالا با شباهت به جاوا می باشد. این زبان از نظر نحوی شباهت‌هایی به زبان‌های جاوا و سی‌شارپ دارد و از مزایایی مانند کامپایل به کد نیتیو و جاوا اسکریپت، سرعت بالا و ابزارهای قوی توسعه برخوردار است. دارت از طریق ماشین مجازی خود (Dart VM) نیز قادر به اجرای کدهای خود است که این ویژگی برای توسعه سریع و تست مفید است.

زبان دارت قابلیت های زیادی رو به فلاتر میده که مقداریش رو براتون شرح میدیم. در این بخش اولین برامه خود با زبان دارت را که همان چاپ Hello World بود نوشتیم. توضیحات لازم در خصوص متد print ارائه دیدیم و گفتیم که این متد هر چیزی که به داخلش می‌رود را به رشته تبدیل کرده و چاپ می‌کند. در خصوص ترکیب رشته‌ها و چاپ آنها با این متد هم هم توضیحات لازم را دادیم و در نهایت در خصوص کامنت گذاری در این زبان هم نکاتی که لازم بود را خدمت کاربران عزیز وبسایت نیوسان‌وب ارائه نمودیم. با ما همراه باشید؛ در مقالات آتی مباحث بیشتری را تحت پوشش خواهیم داد و این آموزش را تکمیل خواهیم کرد.

ویجت‌ها (Widgets) بلوک‌های اصلی برای ساخت رابط کاربری در فلاتر هستند. هر عنصری که روی صفحه می‌بینید، از یک ویجت یا ترکیبی از چند ویجت ساخته شده است. فلاتر مجموعه‌ی غنی از ویجت‌های از پیش‌ساخته‌شده در اختیار شما قرار می‌دهد و همچنین امکان ساخت ویجت‌های دلخواه خودتان را نیز فراهم می‌کند. فلاتر فریمورکی است به شما امکان می‌دهد برنامه‌هایی با رابط کاربری زیبا و پویا را علاوه بر اپلیکیشن های موبایل برای وب نیز ایجاد کنید. در خارج از کشور نیز، دارت به دلیل استفاده در پروژه‌های بزرگ موبایل و وب، به ویژه از طریق Flutter، در حال رشد است.

یک متغیر از نوع Column به نام col تعریف میکنم و در ابتدا کد تصویر خودم و داخل آن قرار میدم. برای اینکه بتونم تصویر قسمت بالایی کادر وسط را به شکل شخصی سازی شده در بیارم یک کلاس طراحی میکنم و داخل یک Clipper از این کلاس استفاده میکنم. بعد از این کار ترمینال را باز کرده و در مسیری که میخواهید پروژه خود را ذخیره کنید وارد شوید. در حال حاضر قابلیت وب در فلاتر به نسخه پایدار رسیده است و نیازی به جا به جایی بین Channel ها ندارید. سپس باید وارد بخش beta شوید و قابلیت وب را فعال کنید که از دستورات زیر استفاده میکنیم. با کلیک کردن روی آیکون مورد نظر برنامه اجرا شده و در بخش ترمینال پیام Hello, World!

همچنین، با ارائه مشاوره تحصیلی و معرفی فرصت‌های شغلی، از شما حمایت می‌کنیم تا در راه رسیدن به اهداف شغلی و تحصیلی خود پیشرفت کنید. بله، پس از اتمام موفقیت‌آمیز دوره، به دانشجویان مدرک معتبر از آموزشگاه نت کالج برتر اعطا خواهد شد. بله، این دوره کاملاً پروژه محور است و شما در طول دوره، با انجام پروژه‌های واقعی، مهارت‌های خود را تقویت می‌کنید. در مقاله آموزش نصب فلاتر تمام موارد نیاز مرحله به مرحله به شما آموزش داده میشود. بعد از نصب Intellij وارد تنظیمات شوید به قسمت پلاگین ها بروید در این صفحه دکمه browse repositories و کلیک کنید عبارت dart را جستجو کنید وپلاگین مورد نظر را نصب کنید و محیط ادیتور خود را ریستارت کنید.

در این دوره می‌توانید برنامه‌هایی واقعی شبیه به واتس اپ، کوییزآپ و یاهو تولید کرده و به دانش برنامه‌نویسی خود نیز بیفزایید. علاوه بر این در پایان دوره شما یک برنامه‌نویس حرفه‌ای دارت هستید که قادر است هر برنامه‌ای را برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS توسعه دهد. بر همین اساس با پشتکار و تلاش در پایان دوره دارای یک رزومه کاری قوی شامل بیش از 15 برنامه واقعی و قدر هستید که به شما برای کار در بزرگ‌ترین شرکت‌ها کمک می‌کند. با توجه به آمار سال ۲۰۲۳، زبان دارت به دلیل سازگاری با فلاتر به سرعت در حال رشد است و در میان زبان‌های برنامه نویسی پرکاربرد قرار گرفته است. در بررسی محبوبیت زبان‌های برنامه نویسی، دارت به‌عنوان یکی از سریع‌ترین زبان‌ها از نظر رشد جامعه کاربری معرفی شده است. بیش از ۶۵٪ از برنامه‌نویسانی که به فلاتر علاقه‌مند هستند، از دارت نیز استفاده می‌کنند، و گوگل آن را به‌عنوان یکی از زبان‌های اصلی خود برای توسعه اپلیکیشن‌ها در داخل سازمان معرفی کرده است.

در مکتب خونه انواع دوره آموزش برنامه نویسی، آموزش برنامه نویسی فلاتر دیگر و آموزش ساخت اپلیکیشن به عنوان مکمل و پیش‌نیاز این دوره موجود است که می‌توانید از آن‌ها نیز استفاده کنید. زبان دارت (Dart) یک زبان برنامه نویسی شی‌گرا است که توسط گوگل توسعه داده شده است. دارت به طور ویژه برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایل، وب و دسکتاپ طراحی شده است. این زبان سرعت بالا، راحتی استفاده و قابلیت‌های قدرتمندی مانند پشتیبانی از فریم ورک Flutter را برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل فراهم می‌کند. از دارت می‌توان برای ایجاد نرم‌افزارهای مدرن و مقیاس‌پذیر استفاده کرد.

برای پیاده سازی بخش تماس با ما و دانلود رزومه از دوتا متد مختلف استفاده میکنیم به شکل زیر. برای شروع من یک فایل جدید میسازم و اسم اون رو میذارم CV در این ویجت ابتدا رنگ ها و استایل هایی که نیاز دارم و تعریف میکنیم. برای اینکه پروژه خودمون و بصورت یک وبسایت ببینیم از دستور زیر استفاده میکنیم تا توسط مرورگر گوگل کروم پروژه اجرا شود نه شبیه ساز های موبایل. با استفاده از فلاتر، شما می‌توانید برنامه‌های وب تک صفحه‌ای (Single-page applications) و برنامه‌های وب پویا و تعاملی را برای مرورگرها تولید کنید. شما با یک بار برنامه نویسی میتوانید خروجی های مختلفی به وسیله فلاتر دریافت کنید.

ویجت اول کمی بزرگتر هست که ازش به عنوان border استفاده میکنیم برای ویجت دوم که عکس و نشون میده و ویجت سوم هم یک دایره به صورت نیمه شفاف هست که کمی مایل به سمت راست عکس وسط نمایش داده میشود. متد اول برای کلیک کردن و باز شدن تب جدید در مرور گر هست و متد دوم فقط آیکون و تکست رو کنار هم قرار میده. برای انجام پروژه آنها در بخش تنظیمات یعنی فایل pubspec.yaml ثبت کنید. برای آپدیت کردن فلاتر میتونید از دستور flutter upgrade استفاده کنید.

برای دانستن زمان دقیق شروع این دوره لطفا به تقویم آموزشی مراجعه کنید. برای اینکه مطمئن شوید که ظرفیت دوره تکمیل نشود، می‌توانید زودتر در دوره پیش ثبت نام کنید. برای برنامه نویسی Dart ما  دو محیط برنامه نویسی Visual Studio Code و intellij و پیشنهاد میکنیم که استفاده از هر دو را آموزش میدهیم. شما یک پایه قوی خواهید داشت که می توانید در ادامه برنامه نویسی و یادگیری Flutter و فراتر از آن از آن استفاده کنید. من ویژگی های زبان را با استفاده از Dartpad – ویرایشگر آنلاین رایگان برای نوشتن کد دارت به شما آموزش خواهم داد.

علاوه بر این، در این دوره آموزش جامع فلاتر چندین چالش و پروژه عملی نیز وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را در دنیای واقعی به کار ببندید. اگر به دنبال یادگیری فلاتر و ساخت برنامه‌های موبایل زیبا و کاربردی هستید، این دوره جامع را از دست ندهید. در پایان دوره جامع فلاتر با دارت می‌توانید به‌عنوان یک توسعه‌دهنده کاملاً فلاتر، برنامه‌های زیبا، سریع و باکیفیتی با آن بسازید. همچنین می‌توانید برنامه‌های iOS و اندروید را فقط با یک پایگاه کد و با استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی یعنی دارت بنویسید. این قابلیت باعث می‌شود که بتوانید به‌عنوان توسعه‌دهنده نرم‌افزارهای موبایل در هر دو پلتفرم در مصاحبه‌های استخدامی شرکت کرده و شروع به کار کنید.

برای یادگیری زبان دارت (Dart) به هیچ پیش‌نیاز پیچیده‌ای نیاز نیست. تنها آشنایی اولیه با کار کردن با کامپیوتر و اینترنت کافی است تا بتوانید وارد دنیای برنامه نویسی با دارت شوید. این دوره از مفاهیم ابتدایی شروع می‌شود و به شکلی طراحی شده که حتی اگر پیش‌زمینه‌ای در برنامه نویسی نداشته باشید، بتوانید به راحتی مفاهیم را یاد بگیرید. دارت (Dart) یک زبان برنامه‌نویسی شیءگرا و سطح بالا است که توسط گوگل توسعه داده شده است. هدف اصلی دارت، ساخت برنامه‌های تحت وب، موبایل و دسکتاپ با عملکرد بالا است. دارت به ویژه برای توسعه فریم‌ورک Flutter طراحی شده که به توسعه‌دهندگان امکان ایجاد برنامه‌های نیتیو کراس‌پلتفرم را می‌دهد.

معمولا برای شروع یادگیری هر زبان برنامه‌نویسی، آموزش‌ها از چاپ Hello World آغاز می‌شوند. اگر فکر کنید بیشتر برنامه‌نویسان دنیا از همین Hello World آغاز به کار کرده‌اند شاید این شروع برایتان جالب به نظر برسد. خب حالا وقتش است که برویم سراغ کار و به اصطلاح برنامه نویس‌ها که میگن “حرف بسه، کدتو نشون بده! آموزش برنامه نویسی به زبان دارت یا dart برای علاقمندان به استفاده از فلاتر در ساخت اپلیکیشن در بخش اول از این مقاله آموزشی ارائه شده است. به گفته GitHub ، دارت سریع ترین زبان برنامه نویسی در سال 2019 بود و یادگیری آن را به یک زبان بسیار ارزشمند تبدیل کرد.

بسیاری از شرکت‌های بزرگ و استارتاپ‌ها به دنبال برنامه‌نویسان ماهر دارت هستند، که این زبان را به گزینه‌ای پرطرفدار در بازار جهانی تبدیل کرده است. با توجه به محبوبیت روزافزون فلاتر، شرکت‌های زیادی به دنبال استخدام توسعه‌دهندگانی هستند که در این زمینه تخصص دارند. اگر به دنبال یک شغل چالش‌برانگیز و پردرآمد در دنیای توسعه موبایل هستید، یادگیری فلاتر می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. برای این کار از خط فرمان (command line) سیستم‌عامل خودتان استفاده می‌کنیم. با دستور flutter create my_app فریمورک فلاتر یک پروژه به نام my_app برای شما می‌سازد. علاوه بر این افرادی که اکنون در حال کار در زمینه توسعه برنامه‌های اندروید و iOS بوده یا در این زمینه تازه‌کار هستند نیز می‌توانند از مباحث مطرح‌شده در دوره استفاده کرده و به توسعه‌دهنده هر دو سیستم‌عامل تبدیل شوند.

دارت (Dart) یک زبان برنامه نویسی قدرتمند و مدرن است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته و در سال ۲۰۱۱ به دنیا معرفی شد. این دوره فلاتر Flutter  در قالب 26 درس و بیش از 10 ساعت آموزش طراحی و تدوین شده است. گوگل، زبان دارت (Dart) را برای رفع محدودیت‌های جاوااسکریپت در توسعه وب و موبایل و ارائه زبانی سریع و چندسکویی توسعه داد. هدف اصلی دارت این است که برنامه‌نویسان بتوانند با یک بار کدنویسی، برنامه‌هایی را روی پلتفرم‌های مختلف اجرا کنند. همچنین با معرفی فریم ورک فلاتر (Flutter) که بر پایه دارت است، گوگل ابزار مناسبی برای ساخت اپلیکیشن‌های چندسکویی با رابط‌های کاربری زیبا و بهینه فراهم کرد.


برنامه نویسی درسی